2010. július 19., hétfő

A Samsung és a HTC is felszólalt az iPhone 4 ügyben

Az antenna-ügyben érintett másik két gyártó is visszautasította az Apple problémakezelését, míg a dél-koreai KT szolgáltató két hónappal elhalasztotta az iPhone 4 piaci debütálását.

Hui-Meng Cheng, a HTC pénzügyi igazgatója hivatalosan is visszautasította, hogy az okostelefonok körében általánosak lennének a vételi nehézségek, valamint arra is rávilágított, hogy az iPhone 4 kapcsán is csak azért fordulhatott elő ilyesmi, mert a gyártó nem biztosított elegendő tesztelési időt a szolgáltatók számára. A HTC szóvivője szerint az Apple jobban tenné ha a hiba megoldására fókuszálna és nem másokra mutogatva próbálná meg elterelni a figyelmet. A Samsung szintén elutasította Steve Jobs hozzáállását, kiemelve, hogy az Apple antennáknak szentelt oldalán is szereplő Omnia II vételi erősségére egyáltalán nem volt számottevő mennyiségű panasz. Kim Yoon-jeong, a dél-koreai KT távközlési szolgáltató szóvivője ezt követően hivatalosan is megerősítette, hogy az iPhone 4 piaci bevezetése legalább két hónapot csúszni fog a Dél-Koreában, ugyanis az újszerű antenna elrendezés tesztelése sokkal több időt vesz igénybe, mint arra eredetileg számítottak. Az Apple álláspontját egyébként a Motorola is cáfolta, noha az antenna hibákkal foglalkozó ominózus oldal név szerint nem is említette az 1973 óta, azaz 37 éve hordozható telefonok fejlesztésével foglalkozó gyártót. A pénteki sajtóeseményt követően az iPhone 4 vételi hibáit korábban élesen bíráló Consumer Reports szóvivője azt nyilatkozta, hogy az ingyenes tok, illetve azok árának visszatérítése nem nyújt kompenzációt azok számára, akik más gyártótól származó tokokat vásároltak, illetve az ingyenes opció amúgy is csak szeptember 30-ig él. Az oldal szerint ugyanúgy nem jelent megoldást a 30 napos pénz-visszafizetési garancia sem, hiszen a vásárlók nem a pénzüket akarják vissza, hanem a telefont szeretnék használni, méghozzá annak minden szolgáltatásával együtt.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

A Samsung és a HTC is felszólalt az iPhone 4 ügyben ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger