2010. július 15., csütörtök

Elsőként a Broadcom kapott Bluetooth 4.0 tanúsítványt

A Broadcom már korábbi Bluetooth 4.0 szabványtervezettel kompatibilis termékvonala végül a Bluetooth SIG hivatalos tanúsítványát is megszerezte.

Közel egy évtizednyi fejlesztés után végre elkészült az alacsony energiaigényű eszközök számára kidolgozott Bluetooth Low Energy nevű átviteli megoldás, mely segítségével egyes, vezeték nélküli szenzorok, távirányítók, billentyűzetek és más perifériák egyetlen gombelemről akár évekig is üzemelhetnek. A nagy chipgyártók közül elsőként a Broadcom Bluetooth 4.0 megoldásai szerezték meg a Bluetooth SIG hivatalos tanúsítványát, melyek között alacsony energiaigényű eszközök számára fejlesztett Bluetooth LE megoldások és vegyes-módú Bluetooth Classic + LE chipek is szerepelnek. Míg az előbbi a kompakt perifériák addig az utóbbi a nagy-sebességű átvitelt is igénylő okostelefonok, laptopok és internettáblák számára lehet ideális kiegészítő. Az új Bluetooth átviteli megoldások várhatóan egészségügyi berendezésekben, sportszerekben és távirányítókban is elérhetőek lesznek, de a megoldás szélesebb körű elterjedése 2012 előtt nem valószínű.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Elsőként a Broadcom kapott Bluetooth 4.0 tanúsítványt ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger