2010. július 28., szerda

Google: Ellenőrizhető lesz a licencdíjak megfizetése

Az Android Market új másolásvédelmi megoldása a prémium alkalmazások licencdíjanak megfizetését is ellenőrizhetővé teszi.

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy a prémium alkalmazások fejlesztői számára a jövőben egyszerűbbé válik majd a licencdíjak megfizetésének ellenőrzése, vagyis a nem legális úton beszerzett szoftverek használata kiszűrhető lesz. A jelenlegi másolásvédelmi modell sem a Google, sem pedig a fejlesztők számára nem tűnik túlságosan biztonságosnak, így a keresőóriás végül komoly lépésre szánta el magát annak érdekében, hogy az Android platform a prémium szoftverházak számára is vonzóbb legyen. Az új megoldás pontos részletei egyelőre nem ismertek és azt sem tudni, hogy mi történik majd az illegálisan birtokolt szoftverekkel, de annyi bizonyos hogy a frissítések letöltése és a kapcsolódó online szolgáltatások elérése könnyen korlátozásra kerülhet.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Google: Ellenőrizhető lesz a licencdíjak megfizetése ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger