2010. július 30., péntek

Fantasztikus számok a HTC-nél

Igazán jó negyedévet hagyott maga mögött az idei év április-május-júniusával a HTC. A korábbi gyorsjelentés után következzenek a végleges számok.


A jól sikerült mobilok meghozták az eredményt, így jól érezhetik magukat a felhasználók mellett a munkatársak és a részvényesek is.

A tajvani HTC az okostelefonok szegmensét nézte ki magának, ami - valljuk be - igen jó húzás volt részükről. Legalábbis negyedévről negyedévre ezt igazolják a számok. Az idei második negyedéves jelentésük szerint 3 hónap alatt 1.8 milliárd dollárt kerestek, ami éves szinten 66 százalékos növekedést jelent. A július eleji gyorsjelentésükben még csak 58 százalékról volt szó.

Még jobb arányban növekedtek a készülékeladások. A tavalyi második negyedévben 2.4, az idei első negyedévben 3.5, még idén április és június közt 5.4 millió HTC telefon talált gazdára. Ez az adat felülmúlja a cég amúgy is erős negyedéves becslését. Ehhez hozzájárultak a második negyedévben igencsak pörgős csúcstelefonok, az EVO 4G vagy éppen a Desire. Ez utóbbi tulajdonosai egyébként vadul nyomkodhatják a szoftverfrissítés gombot, mostanra ugyanis hivatalossá vált, h Európában ma-holnap kezdik el kitolni a Desire-re az Android 2.2 Froyót.


Forrás: Mobilport


Bookmark and Share

Fantasztikus számok a HTC-nél ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger