2010. július 22., csütörtök

Egyre népszerűbbek a Nuance hangalapú megoldásai

Egyre több régióban tűnik fel a Nuance emberi beszédhanggal vezérlehető keresője és az diktálását is lehetővé tevő megoldása.

Az érintőkijelzős mobilokon a hosszabb szövegek begépelése nem feltétlenül egyszerű feladat, ám ezt bizonyos nyelveken igencsak leegyszerűsítheti a Google Android platformjában is elérhető beszéd-szöveg átalakítás, mely könnyed tollbamondássá változtatja a fáradságos gépelés műveletét. Az iOS egyelőre beépítve nem kínál ilyen szolgátlást, ám a Nuance által fejlesztett, számos online keresőmotorral együttműködő Dragon Search és a diktálás folyamatát könnyítő Dragon Dictation már így is 37 millió iPhone tulajdonos életét könnyítette meg az Egyesült Államokban. A Nuance bejelentése szerint a fenti két ingyenes alkalmazás brit angol nyelvhez igazított változata hamarosan elérhető lesz az Egyesült Királyságban is, melyet várhatóan számos más nyelvhez igazított variáns is követni fog a helyi App Store online áruházakban. A gyártó tervei között egyelőre nem szerepel a magyar nyelv támogatása, mely hátterében a bonyolult ragozás miatti túlságosan is komplex feldolgozás állhat.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Egyre népszerűbbek a Nuance hangalapú megoldásai ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger