2010. július 19., hétfő

A RIM vezetői elutasítják Steve Jobs állásfoglalását

A RIM vezetői visszautasították az Apple antenna-dizájnról alkotott álláspontját, ugyanis egy telefonnak gyengén lefedett területeken, tok nélkül is használhatónak kell maradnia.

Mike Lazaridis és Jim Balsillie, a RIM vezérigazgató párosa azonnal visszautasította az Apple antenna-dizájnnal kapcsolatos azon álláspontját, mely szerint minden telefonnak megvan a gyenge pontja, így tulajdonképpen a térerő visszaesése teljesen normális. A BlackBerry Bold 9700-at ért vádak a két cégvezető szerint nem valóságosak, hiszen a RIM rengeteg időt és pénzt fordított a megfelelő antenna-elrendezés kidolgozására, melyhez több mint 20 év tapasztalat áll rendelkezésre. A RIM első emberei szerint az Apple csupán a saját hibás dizájnja miatti hibáról szeretné elterelni a figyelmet a konkurens modellek befeketítésével, miközben azok gyenge térerő esetén, tok nélkül is használhatóak hívásra és adatátvitelre a megszokott kéztartások esetén. Mike Lazaridis és Jim Balsillie szerint cégük nem véletlenül kerüli az iPhone 4 dizájn-orientált szemléletét, hiszen cégük mindig is arra törekedett, hogy olyan készülékekkel rukkoljanak elő, melyek a felhasználók által megszokott kéztartások esetén, még gyengén lefedett területeken is stabil adat- és hangátvitelt biztosítanak. A RIM tehát visszautasítja Steve Jobs azon stratégiáját, hogy egy hibás dizájn döntés miatt a piac többi szereplőjét próbálja meg lejáratni, de arról egyelőre nincs információ, hogy a RIM jogi útra kívánja-e terelni az ügyet.

Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

A RIM vezetői elutasítják Steve Jobs állásfoglalását ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger