2010. július 30., péntek

Erősíti hálózatát a T-Mobile

A fesztiválhelyszínekre a megnövekedett forgalom kezelésére mobilállomásokat telepít a T-Mobile. A Balaton Sound idén kiugróan magas mobilinternet használatot is hozott.


A fesztiválok ideje alatt az emberek az átlagnál sokkal többször veszik elő mobiltelefonjukat, hogy megkeressék barátaikat vagy megosszák élményeiket – így megsokszorozódnak a hívások, az elküldött SMS-ek, és nő az adatforgalom is. Ezeken az eseményeken nem egyedi eset, hogy több ezer órányi beszélgetést, valamint ezzel párhuzamosan több, mint 100 ezer MB adatforgalmat kezelnek az érintett állomások néhány nap alatt.A T-Mobile a nyári időszakban, a forgalmas nyaralóhelyek és fesztiválok környékén hálózatbővítéseket hajt végre, sőt a nagyobb rendezvények helyszíneire mobilállomásokat is telepít, amelyek kiszolgálják a megnövekedett hang- és adatforgalmat is.
A megsokszorozódó forgalom kiszolgálásra a T-Mobile több fesztivál környékére telepít úgynevezett mobil bázisállomást. Ezek az állomások az átlagostól eltérő, megnövekedett hang- és adatforgalmat szolgálják ki, működési elvük megegyezik a fix bázisállomásokéval. A mobilállomásoknak köszönhetően sokkal több ember használhatja egy időben és egy helyen a mobiltelefonját.

A mobilállomásoknak köszönhetően vált lehetségessé például, hogy a Balaton Sound-on négy nap alatt annyit telefonálhattak a zenerajongók, mint a rendezvénynek helyet adó Zamárdiban szezonális időszakon kívül, másfél hónap alatt szoktak. A szintén négy napos Volt Fesztivál hangforgalma egy 3000 lakosú település havi beszédforgalmának felelt meg, míg a Bajai Halfőző Fesztivál hívásforgalma megegyezett Baja teljes forgalmával egy munkaszüneti napon. A rendezvények jellegétől és a közönség összetételétől is függ, hogy a hívás vagy az adatforgalom nő-e inkább: az idei Balaton Sound-on például kiugróan magas volt a T-Mobile ügyfelek által bonyolított adatforgalom. Ezzel szemben egy hagyományos, idősebb korosztályt megszólító rendezvényen továbbra is a hangforgalom növekedése figyelhető meg inkább.

A nyári fesztiválokon kívül a forgalomnövekedés a felkapottabb üdülőhelyek körzetében is jellemző. A Balaton-parti települések beszédforgalma kb. két és félszeresére növekszik a nyári időszakban, amelyhez szintén kapacitásbővítésre van szükség. Ezen kívül a Velencei-tó környékén és más kiemeltebb fürdőhelyeken is (Abádszalók, Dunakanyar)  hasonló mértékben emelkedik meg a hálózat kihasználtsága.
A T-Mobile folyamatosan figyeli a rendezvények kapacitásszükségletét; vizsgálja az esemény forgalmát. A nyári rendezvények forgalma évről évre jelentősen növekszik, így minden évben újabb feladat optimálisan kezelni akár a beszéd-, akár az adatforgalmat.

Forrás: Mobilport


Bookmark and Share

Erősíti hálózatát a T-Mobile ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger