2010. július 13., kedd

Csoportos kereset az Apple és AT&T szövetsége ellen

A kaliforniai bíróság csoportos keresetként tárgyalja az Apple és az AT&T Wireless kizárólagos kapcsolatának piaci hatásait.

Kaliforniában már korábban is számos keresetet nyújtottak be az Apple és az AT&T Wireless versenyellenes kizárólagos együttműködése miatt, melyet a kaliforniai bíróság csoportos keresetként fog tárgyalni. A beadvány szerint a két cég kizárólagos kapcsolata nem csak a konkurens szolgáltatók, hanem a vásárlók érdekeit is sérti, hiszen piaci verseny akadályozásával a készülék árait is mesterségesen lehet magasan tartani. A kereset azt is szeretné elérni, hogy az Apple SIM zár nélküli telefonokat is köteles legyen forgalmazni az Egyesült Államokban, valamint az alkalmazások telepítésének korlátozását is szeretnék feloldani. Az Apple korábbi állásfoglalása szerint a szolgáltatókkal való szoros együttműködése nem csorbítja a piaci versenyt, ám ezt a konkurens készülékgyártók és szolgáltatók is egészen másképp látják. Európa számos régiójában az Apple már jelenleg is kénytelen kártyafüggetlen modelleket piacra dobni, valamint egyre több régióban ítélték versenyellenesnek a szolgáltatókkal között exkluzív megállapodásait is. Elemzők szerint a kizárólagos szolgáltatói szerződések felszámolásával az Apple készülékei is a szolgáltatói árverseny áldozatává válhatnak, mely hosszabb távon a cég nyereségére is negatív hatással lesz.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Csoportos kereset az Apple és AT&T szövetsége ellen ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger