2010. július 30., péntek

Motorola: nagy pénz, kisebb foci

Az egyre hosszabb sort folytatva a Motorola is kijött az egy hónapja zárult negyedévének üzleti eredményeivel. A számok által festett kép éppen lehetne szebb is, de összességében örülhet az amerikai gyártó.


A cég idei második negyedévében 162 millió dolláros, azaz kb. 35 milliárd forintnyi haszonra tett szert, ami a tavaly ilyenkori 26 millióhoz képest elképesztően magas összeg. Kissé árnyalja azonban a képet az, hogy a bevételük 5.4 milliárd dolláros volt márciustól májusig, a profitráta tehát kifejezetten alacsony.Maguk a bevételek egyébként csökkentek. A teljes céget nézve a tavalyi második negyedéves 5.5 milliárd dollárról 5.4-re, a mobiltelefonok eladásából pedig 1.7 milliárd dollár folyt be, éves szinten 6 százalékkal kevesebb. Az utóbbi összeg 2.7 milliónyi eladott mobiltelefonból jött össze.

A Motorola bevételeiben szerepel egy 228 millió dolláros egyszeri tétel is, ami egy "jelentős jogi megállapodás" kapcsán folyt be.

Forrás: Mobilport


Bookmark and ShareMotorola: nagy pénz, kisebb foci ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger