2010. július 14., szerda

Facebook: A mobiltelefonoké a jövő

A Facebook első embere szerint a közösségi oldal a jövőben egyre több helyfüggő szolgáltatással és mobil megoldással fog gazdagodni.

A világ legnépszerűbb közösségi oldala egyértelműen a Facebook, mely a felhasználói adatok nem megfelelő szintű védelme miatti számos kritika ellenére is töretlenül növekszik. Erick Tseng, a Facebook első embere szerint az oldal a jövőben is bővülni fog, ám az új szolgáltatások elsősorban a mobil felhasználókat érintik majd. A februárban még csupán 100 millió aktív mobilos taggal rendelkező oldal a hónap elejére már több mint 150 millió mobiltelefonos felhasználóról számolt be, mely egyértelműen jelzi, hogy a telefonos felhasználók sokkal nyitottabbak a közösségi szolgáltatások iránt. Tseng azt is megerősítette, hogy a mobil alkalmazások fejlesztői számára is rendelkezésre áll majd a Facebook integrációhoz szükséges valamennyi eszköz, ám ami a végfelhasználók számára sokkal fontosabb, hogy számos új helyfüggő szolgáltatás is integrálásra kerülhet.
A cégvezető szerint ez nem csupán annyit jelent majd, hogy a mobilos kliens képes lesz értesíteni a közelben tartózkodó ismerősökre, különböző áruhazák közelében automatikusan felkínál majd online kuponokat, illetve egyes gyorséttermek és kávézók mellett elhaladva a barátok által kedvelt ételeket és italokat is megmutatja majd. A mobiltelefonról elérhető szolgáltatások fejlesztése azonban nem csak a nyugati világ, hanem India számára is kiemelten fontos. A fejlődő országok lakói a Nokia felmérése szerint szinte kizárólag telefonjuk segítségével érik el a világhálót, így az Ovi Mail levelezőrendszerhez hasonlóan hamarosan Facebook fiók is aktiválható lesz közvetlenül a mobilokról.

Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Facebook: A mobiltelefonoké a jövő ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger