2010. december 3., péntek

Tovább okosodott a Nokia navigációja

A Nokia idén év elején jelentette be, hogy Ovi Maps nevezetű navigációs szolgáltatása "örökre ingyenes" lesz, és a navi szoftver az azóta eltelt időkben is folyamatosan különböző fejlesztéseket kap.
Év elején még csak a 3.03-as Ovi Maps verziónál tartottunk, aztán nem sokkal később megérkezett a 3.04-es kiadás, majd pedig szeptember óta már a 3.06-os verzió béta verziói is elérhetők a Beta Labs regisztrált felhasználói számára.


Mindeddig a 3.06 10wk44 b01 volt a legfrissebb verzió, mely azonban most átadta a helyét a 3.06 10wk48 b01-nek, amit (9 MB) én a Nokia N8-asomra rántottam le a netről és telepítettem fel néhány pillanat alatt. Mivel az előző verzióm is egy 3.06 béta volt, ezúttal nem kellett újratelepítenem a térképeket.A most érkezett legfrissebb, de még mindig nem végleges, hanem béta állapotú szoftver igazi újdonsága nem más, mint a fő kezelőpanelen megjelent "Frissítés" opció. Ha rányomunk erre, akkor immár a számítógépünk kihagyása nélkül, magán a telefonon kereshetünk újabb térképeket, melyeket aztán Wi-Fi-n keresztül villámgyorsan letölthetünk a készülékre. Ezenkívül számos kisebb-nagyobb hibát kijavítottak a fejlesztők, valamint összevonták az aktuális tartózkodási hely és a keresés funkciókat.


Az Ovi Maps 3.06 legfrissebb bétája innen tölthető le. A cucc Symbian ^3 és Symbian 5th Edition támogatást élvez. Kíváncsian várom, hogy mikor érkezik meg a végleges 3.06!Forrás: Mobilport


Bookmark and Share

Tovább okosodott a Nokia navigációja ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger