2010. december 10., péntek

A Nokia is bemutatta saját értesítési rendszerét

Fejlesztők számára már elérhető a Nokia Qt keretrendszer értesítési megoldása, mely hamarosan élesben is beindulhat.

Az Apple értesítési rendszeréhez hasonló megoldást mutatott be a Nokia is, mely az online szolgáltatások üzemeltetői számára kényelmes és egyszerű alternatívát kínál a háttérben folyamatosan futó, periodikus lekérdezéseket végző alkalmazások helyett. A Nokia Notification API a Qt keretrendszer részeként nem a párhuzamos futtatás kiváltására, hanem annak kiegészítésére született, mely segítségével maximum 1,5 kbyte méretű, tetszőleges tartalommal bíró adatcsomagok küldhetőek a telefonokra, melyek a szöveges üzenetekhez hasonlóan gyakorlatilag azonnal kézbesítésre kerülnek. A Qt keretrendszer az értesítési üzenetek megjelenítésére egyszerű formulákat is kínál, de egyedi megoldások létrehozása is lehetséges, vagyis a fejlesztők számára teljes szabadságot kínál.
Az értesítési rendszer használatának elterjedése jótékony hatással lehet a készülékek üzemidejére is, hiszen a csevegőszoftverek, hírolvasók és egyéb közösségi szoftverek anélkül is azonnal megjeleníthetnek üzeneteket, hogy folyamatosan kapcsolatban állnának a távoli szerverekkel, vagy hogy egyáltalán a telefonon futnának, mely kevesebb egyszerre futó folyamatot, kevesebb adatátvitelt, viszont több szabad memóriát, hosszabb üzemidőt és az információk azonnali kézbesítését jelenti. A Nokia egyelőre nem határozta meg a naponta elküldhető értesítések maximális számát, de később erre is számítani lehet.


Forrás: MobilarenaBookmark and Share

A Nokia is bemutatta saját értesítési rendszerét ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger