2010. december 6., hétfő

iPhone: mégsem lesz beépített SIM

Az Apple régóta próbálgatja a felhasználókkal való közvetlenebb kapcsolat kiépítését, de úgy tűnik, a szolgáltatók egyelőre sikeresen tesznek keresztbe az ilyesmi terveknek.

Nem túl nagy barátja az Apple a SIM kártyáknak: idei iPad és iPhone modelljeikben a kisebb microSIM-re váltottak, nemrég pedig az is felröppent, hogy a GSM Szövetség terveihez hasonlóan egyenesen száműznék a kis lapocskát telefonjaikból. A tervek szerint beépített SIM-et a Gemalto szállíthatta volna az Apple-nek, mára gyakorlatilag mindenki úgy tudja, a gyártó elállt az ötlettől.Bár technikailag könnyen megoldható a dolog, az Apple visszakozásának oka, hogy a szolgáltatók gyakorlatilag "megfenyegették" az amerikai gyártót. A lap egy forrása úgy fogalmazott, az Apple már régóta próbálja valamilyen módon kihagyni a szolgáltatókat a játékból, "de az operátorok ezúttal komolyan visszaszóltak, az Apple-nek pedig fülét-farkát behúzva kellett visszavonulnia".

A szolgáltatóknak azért nem tetszik az ötlet, mert egy beépített SIM esetén gyakorlatilag feladnák a SIM feletti kontrollt. Eddig egy cég - a Google - próbálkozott a telefonárusítás teljes mértékben szolgáltatók felé való helyezésével, de nekik nem/sem nagyon sikerült.

A GSM Szövetség által is tervezgetett ötlet megvalósulása esetén a felhasználók sem feltétlen járnának jól: lenne egy újabb olyan alkatrész, amelyet hiba esetén nem lehet otthon megjavítani/kicserélni.Forrás: Mobilport


Bookmark and Share

iPhone: mégsem lesz beépített SIM ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger