2010. december 10., péntek

Napi 300 ezer Android mobilt adnak el

A kérdés már hónapok óta nem az, hogy sikeres lesz-e az Android, de még csak nem is az, hogy már sikeres-e. Hanem az, hogy mennyire.


Az Android 2.3 Gingerbread és első modellje, a Nexus S bejelentésekor még napi 200 ezer eladott androidos készülékről szólt a Google, illetve Andy Rubin, de valószínűleg csak azért, hogy aztán külön hír lehessen az eladási számokból is. És így is van, ez most a külön hír.A friss adatról szóló bejelentést Andy Rubin Twitteren tette: az augusztusban bejelentett napi 200 ezer helyett tehát ma már napi 300 ezer új Android telefont aktiválnak. Ez havi 9, évi 108 millió új androidos mobilt jelent. Bárhogy is nézzük, hatalmas siker és hatalmas erő a Google kezében.

Összehasonlításként jók a Nokia adatai, hiszen symbianos telefont mára már leginkább csak a finnek árulnak. Ezekből évi 120 millió fogy évente. Bár még idén is jött ki más gyártó Symbian mobillal, így ebből kicsit le kell számoljunk, a Nokia viszont tavaly óta több telefont ad el, ez a plusz kb. kiegyensúlyozza a dolgot, így a 120 millióval nyugodtan számolhatunk.

A lényeg, hogy hamarosan fej-fej mellé ér a Google mint az Android mögött álló cég és a Nokia mint a Symbian mögötti. A BlackBerry szekerét egyedül toló RIM-nek, de még az iOS-t egyedüliként használó Apple-nek sincs sok esélye beérni ezeket a számokat, az októberben debütáló Microsoft Windows Phone 7 pedig még jó sokáig esélytelen ilyesmire.

Forrás: MobilportBookmark and Share

Napi 300 ezer Android mobilt adnak el ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger