2010. december 10., péntek

Komoly hiba a T-Mobile hálózatában

Kísérteties a hasonlóság: majdnem pontosan egy évvel a tavalyi nagy leállás után csütörtökön ismét komoly gond volt a T-Mobile hálózatában.

Az optimistábbak szerint akadozik, de inkább fogalmazzunk úgy, hogy országszerte több helyen teljesen leállt a T-Mobile hálózata. A szolgáltató 15:37-kor sajtóközleményben, 15:42-kor Twitteren, az első problémák észlelése után azt jelezte, hogy "Hálózatunkban főleg a 3G szolgáltatást érintő hiba tapasztalható. Dolgozunk a hiba okának feltárásán."
Felhívnánk a figyelmet a "főleg" kifejezésre, hiszen a helyzet elég változatos. Valakinél a 3G, valakinél semmilyen netkapcsolat, valakinél pedig még a hívásindítás sem megy. A Hír24 értesülései szerint a problémák már előző hét pénteken elkezdődtek, mikor - elsősorban a hálózaton belül - a hívásindítások nem mindenkinek jöttek össze. Ennek orvoslása után kedden késődélután újabb fennakadásokat tapasztaltak. Azonban az országos kiterjedésű gondok csak csütörtökön koradélután kezdődtek.

Bár hivatalos tájékoztatás egyelőre nincs, 17 óra magasságában tapasztalataink szerint már több téren is egész használható lett a hálózat. Telefonálni egyre jobb eséllyel lehet, de 3G még mindig nincs. A Technet információi szerint a vihar okozott kárt a T-Mobile hálózatában. Ám nem csak egy átjátszótorony rongálódott meg, a 3G hálózat egyik komolyabb elosztóberendezésében keletkezett hiba a szélvihar miatt. Az az információ is megerősítést nyert, amit eddig a felhasználók osztottak meg egymás között: aki kikapcsolja telefonján a 3G-t, az tud telefonálni - tehát a hanghívás hibája így átmenetileg orvosolható. Azt egyelőre forrásunk sem tudta megmondani, hogy a hibát mikorra javítják ki, de jelenleg is dolgoznak rajta.

Az ország mobilos történelmének eddigi legemlékezetesebb leállása majdnem napra pontosan egy éve, 2009. december 4-én volt, akkor is a T-Mobile hálózata állt le. A Telenornál idén augusztus közepén a vihar vitte el a térerőt, október elején

Forrás: Mobilport


Bookmark and Share

Komoly hiba a T-Mobile hálózatában ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger