2010. december 30., csütörtök

A nokiás alkalmazások idei mérföldkövei

A Nokia összegyűjtötte a tavaly májusban indult alkalmazásboltja, az Ovi Áruház fontosabb idei mérföldköveit. Impozáns felsorolás, habár az Apple App Store-jától vagy éppen az Android Markettől még így is messze járnak, ami nem elsősorban a szoftverbolt hibája.


A januári mérföldkő nem is az Áruházhoz, hanem az e-mailezéshez kapcsolódik: az akkor még Nokia-vezér Olli-Pekka Kallasvuo az idei év első hónapjában jelentette be, hogy e-mail szolgáltatásuk elérte az 5 millió regisztrált felhasználót.

Februárban a többféle (azonnali) üzenetküldőhöz és VoIP-szolgáltatáshoz használható Nimbuzz-kliens lett az első app az Ovi Áruházban, ami átlépte az 1 milliós letöltési számot. Márciusban megújult az Áruház kliense. A tavasz a felfrissülés mellett újabb milliós áttöréseket hozott: az SMS Preview app az 1 milliós letöltést érte el, a Digital Chocolate kiadó 4, az Offscreen Technologies pedig a 25 milliomodik letöltését ünnepelte. Szintén április volt az a hónap, melyben a Nokia bejelentette: az Ovi Áruház elérte a napi 1.7 milliós letöltést.

Júniusban indult el az Ovi App Wizard, melynek köszönhetően RSS-csatornából kinyerhető híreket mutató alkalmazások (tíz)ezrei lepték el a nokiás szoftverboltot. Októberben már 140 millió regisztrált felhasználóval rendelkezett az Ovi Store. Ekkorra már 70 fejlesztő egyik-másik alkalmazása lépte át az 1 milliós küszöböt.

Az új felhasználók száma októberben napi 200 ezer, a letöltéseké pedig 2.3 millió volt. Ez novemberre 250 ezerre és 3.5 millióra ugrott.

Forrás: MobilportBookmark and Share

A nokiás alkalmazások idei mérföldkövei ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger