2010. december 10., péntek

Jövőre 35 Moorestown alapú internettábla érkezik

Az Intel állítása szerint jövőre számos Android, MeeGo és Windows operációs rendszerrel szerelt Moorestown alapú internettábla érkezik.

Paul Otellini, az Intel első embere a Barclay's Capital Global Technology Conference alkalmával ismét megerősítette, hogy jövőre legalább 35, Moorestown alapú internettábla érkezésére lehet számítani, melyek számos különböző operációs rendszerrel kerülhetnek piacra. A Toshiba, a Dell és a Fujitsu kizárólag Windows alapú eszközökre kíván fókuszálni, míg az ASUS és a Lenovo Windows és Androd alapú készülékekkel is előrukkol majd, ám az Acer – mint ahogy az már korábban is megerősítésre került – az új MeeGo rendszer használatát tervezi.
Otellini szerint az első Intel Medfield alapú okostelefonok bevezetésére csak 2011 második felében lehet majd számítani, ám sokak számára csalódás lehet, hogy a legfrissebb információk szerint azok csupán lejátszani tudják majd az 1080p felbontású HD anyagokat, rögzíteni nem. A chipgyártó számára a telefonok piacának meghódítása nem lesz egyszerű feladat, hiszen a jövő év második felében már a Texas Instruments 1,5 GHz-es órajelen futó, 3D Full-HD anyagok kezelésére alkalmas kétmagos ARM Cortex-A9 alapú processzora és a hasonlóan bivaly-erős Samsung Orion is piacra kerülhet, melyek energia-hatékony működés és számítási teljesítmény terén is igen magasra teszik majd a mércét.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Jövőre 35 Moorestown alapú internettábla érkezik ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger