2010. december 21., kedd

Tartalomfüggő számlázást akarnak a szolgáltatók

A hálózatfejlesztési költségek egy részét a felhasználókra, készülékgyártókra vagy a tartalomszolgáltatókra szeretnék áthárítani a szolgáltatók.

Az okostelefonok térnyerésének köszönhetően a mobilinternet csomagok iránti igény is ugrásszerűen megnőtt, mely sokáig a szolgáltatók számára is előnyösnek tűnt, ám a VoIP és streaming szolgáltatások népszerűségének növekedésével a helyzet jelentősen megváltozott. Az internetes hanghívások elterjedésével a hívásdíjakból származó bevételek drasztikusan lecsökkentek, miközben a hatalmas sávszélességet igénylő streaming és online navigációs megoldások folyamatos hálózatfejlesztést igényelnek. Az európai szolgáltatók már korábban is kilátásba helyezték a készülékgyártók, a tartalomszolgáltatók és a végfelhasználók megadóztatását, melyekre nemrég új modelleket is kilátásba helyeztek.
Az Allot Communications és az Openet megoldása segítségével még titkosított adatátviteli csatornák alkalmazása esetén is könnyen beazonosíthatóak az internetes hanghívások, melyeket a szolgáltatók a jövőben könnyen kiszámlázhatnak az előfizetőknek vagy a tartalomszolgáltatóknak is. Egyelőre nem tudni, hogy a tartalomfüggő számlázási megoldások valóban bevezetésre kerülnek-e, hiszen ez sok esetben egyoldalú szerződésmódosítással lenne csak megvalósítható, mely esetben az ügyfél automatikusan felbonthatja az előfizetői szerződését.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Tartalomfüggő számlázást akarnak a szolgáltatók ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger