2010. december 3., péntek

Nokia Situations: Helyzetfüggő műveletek automatikusan

A Nokia Beta Labs által fejlesztett alkalmazás a tartózkodási hely és számos más paramétert függvényében automatikusan képes különféle műveletek elvégzésére és a profil átszabására.

A Nokia Beta Labs már korábban bejelentette, hogy hely illetve helyzetfüggő alkalmazásokon dolgozik, melyek a készülék felhasználását kényelmesebbé és egyszerűbbé teszik. A nemrég útjára indított Nokia Situations pontosan ennek jegyében született, hiszen segítségével a profilok váltása, különféle alkalmazások indítása, könyvjelzők megnyitása, a megjelenés testreszabása, illetve az elmulasztott hívásokra való automatikus válaszüzenetek küldése különböző paraméterek függvényében automatikusan is aktiválásra kerülhet. A jelenleg még fejlesztés alatt álló alkalmazás a tartózkodási helytől, hálózati celláktól, naptári bejegyzésektől, WLAN vagy Bluetooth eszköz jelenlététől, illetve a dátumtól és időtől függően automatikusan képes a profilok között váltani, valamint ezzel együtt a téma és háttér átállítására is képes, illetve alkalmazások vagy könyvjelzők megnyitására is lehetőséget teremt, sőt Symbian^3 alapú mobilokon akár energiatakarékos állapot aktiválását is lehetővé teszi .
A háttérben futó alkalmazás segítségével az irodai üzemmód a munkahely közelébe érve automatikusan aktiválásra kerülhet, míg a naptárban rögzített tárgyalások esetén a készülék automatikusan lenémíthatja magát. A különféle feltételek tetszés szerint kombinálhatóak, így az is beállítható, hogy naptári bejegyzések kizárólag a munkahely közelében állítsa át a készüléket néma üzemmódra, míg szabadidős elfoglaltságok során egészen más műveletek kiváltását is lehetővé teheti. Az automatizált profilkezelés egyelőre még nem túl kifinomult, hiszen néha azonos ugyanazon profil kiválasztása egészen más helyzetekben is hasznos lenne, ám erre jelenleg csak új profilok létrehozásával van lehetőség. A Nokia Beta Labs oldaláról letölthető alkalmazás kapcsán a fejlesztők nem annyira magával a szoftverrel, hanem általánosságban a telefonok hely és helyzetfüggő szolgáltatásaival kapcsolatos ötleteket és visszajelzéseket várják, melyek később a telefonok alapfunkciói közé is beépülhetnek majd.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Nokia Situations: Helyzetfüggő műveletek automatikusan ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger