2010. december 4., szombat

Opera Mini beta 2 Symbian mobilokra

Számos kisebb hibajavítással és gyorsabb működéssel érkezett az Opera Mini 5.1 natív Symbian változatának második béta kiadása.

Symbian alapú okostelefonokra már elérhető a natív Opera Mini 5.1 második béta változata, mely a számos kisebb hibajavítás mellett gyorsabb működést, a gravitációs szenzor pontosabb használatát és a Symbian^3 alap gombsorának hatékonyabb kezelését kínálja. Az Opera Mobile böngészőtől eltérően az Opera Mini működése kizárólag az Opera Software által üzemeltetett szerverek bevonásával lehetséges, melyek a letölteni kívánt tartalmakat automatikusan a készülék adottságainak megfelelően átalakítják, illetve a képeket is átméretezik, illetve áttömörítik, melyek aztán egyetlen fájlban, átlagosan 80-90 százalékkal kisebb méretben érkeznek meg a telefonra.
Az Opera Mini ennek megfelelően nem alkalmas Flash tartalmak megjelenítésre, sőt még JavaScript alapú kódok futtatására sem képes, egészen pontosan egyes műveletek elvégzésére a háttérben működő szerverek bevonásával lehetséges. A szoftver legújabb, második béta változata az m.opera.com oldalon érhető el, többek között magyar nyelven is.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Opera Mini beta 2 Symbian mobilokra ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger