2010. december 16., csütörtök

Android gombok nélkül?

Alig néhány nappal az Android 2.3 Gingerbread bejelentése után máris a Honeycombra terelődött a szakma figyelme. Megtudtuk, mit ad nekünk a Gingerbread, így már kevésbé érdekes, inkább az foglalkoztatja a rajongókat, hogy miben tud megújulni még az Android a Honeycomb esetében. Kiderült, hogy leginkább internettáblákkal hozzák összefüggésbe a Honeycombot, felmerült a Motorola Stringray neve is.
Meglepő újdonság, hogy az új verzióhoz egyáltalán nem lesz szükség hardveres gombra, így elfelejthetjük a főképernyő, a beállítások, a kereső és a vissza gombokat is, nagy általánosságban ugyanis ezek minden eddigi androidos mobilon megtalálhatók voltak.

Mostantól minden „hiányzó” fizikai billentyűnek megfelelő virtuális gomb a képernyő jobb oldalán vagy alul – beállítás kérdése – lesz elérhető, akármilyen irányba is forgatjuk a készüléket. Pedig a felhasználók szeretik a piros és a zöld gombokat, a hívások felvétele és lerakása ezekkel ugyanis fényévekkel egyszerűbb mint a levett fényerejű, akár hívás közben inaktív kijelzőből kicsiholni egy piros gombot. Szerencsére a mobilgyártók dönthetnek majd úgy is, hogy néhány fizikai billentyűt meghagynak.

Forrás: TelefonguruBookmark and Share

Android gombok nélkül? ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger