2010. december 2., csütörtök

Hogy fogynak a Windows Phone 7 mobilok?

A "várakozások szerint" és a "várakozásoknál is jobban" kifejezéseken kívül nem túl sokat hallhattunk eddig a Windows Phone 7 mobilok eladásairól, így várható volt, hogy beindulnak a spekulációk.


A Microsoft hallgatása sokakban azt a gyanút kelti, hogy nem mehet túl jól a szekér, ha nem büszkélkednek a számokkal. Az eddigi egyetlen konkrét szám a 40 ezer volt - ennyi WP7 telefon ment el az amerikai nyitás napján.

Mivel a Windows Phone 7-re telepíthető Facebook app második a Marketplace népszerűségi listáján, így az ezt használók száma megfelelő támasznak tűnik ahhoz, hogy nagyságrendileg tippelgethessünk az eladott telefonokról. Hangsúlyosan nagyságrendileg, mert bár valószűnő, hogy a WP7 telefont vásárlók nagyon nagy része használ mobilnetet és a népszerűség alapján jelentős része telepítette a Facebookot, ez így mégis csak egy becslés.
Szóval ezt a bizonyos Facebook appot közel 140 ezer felhasználó használja, mindez kb. egy hónap alatt jött össze. Összehasonlításképpen: a Windows Mobile telefonokból 10x több fogyott el a 7-es premierje előtti harmadik negyedévben. És akkor még egyszer, nyomatékosítva: a számok nem pontos adatok, de nagyságrendileg valószínűleg jeleznek valamit. A valószínűsíthetően alacsony eladási mutatók oka lehet az is, hogy több országban hiány van a készülékekből.

Forrás: Mobilport

Bookmark and Share

Hogy fogynak a Windows Phone 7 mobilok? ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger