2011. február 24., csütörtök

A Samsung Galaxy II 2 kapta meg az első MHL csatlakozót

A Galaxy S II -ben találkozhatunk elsőre a HDMI és USB csatlakozókat összevonó Mobile High-Definition Link csatolófelülettel.

A Nokia, a Samsung, a Toshiba, a Sony és a Silicon Image három éve közölte, hogy egy olyan univerzális portot szeretnének létrehozni amely a HDMI és USB csatlakozók egyesítésével képes lesz kezelni a töltést, az adatkommunikációt és ezen felül még a HD anyagok megjelenítését plusz a 7.1 hanganyagok lejátszását is. Az MHL először a Galaxy S II -ben mutatkozik be, melyet úgy alakítottak ki, hogy a microUSB csatlakozással teljesen kompatibilis legyen. A készülék multimédiás kezelőfelületét a kialakításnak köszönhetően most már a csatlakoztatott televízió távvezérlőjével is irányíthatjuk.Egyetlen hátránya, hogy  HDMI üzemmódban a telefon töltése nem megoldható, így a lejátszott médiának az akkumulátor lemerülése véget vethet. A hamarosan megjelenő MHL 2.0 támogatni fogja a 3D -s megoldásokat és fejlettebb töltési lehetőségeket is ígér.
Forrás: Mobilaréna

A Samsung Galaxy II 2 kapta meg az első MHL csatlakozót ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger