2011. február 16., szerda

Kiábrándító HTC-hármas: jön a Desire S, a Wildfire S és az Incredible

Kettes számjegy helyett egy S betű került a HTC új modelljeinek nevébe. A kijelző technológiája maradt Super LCD, a processzorokra és a memóriára rátettek egy-egy lapáttal. Összességében nem sikerült új csúcsok irányába elmozdulni, ez maximum fejlődéslekövetés.

A Desire tavalyi sikere után valószínűleg nem csak mi, felhasználók, hanem a gyártó is várta már az utód megjelenését, amely végül nem a Desire 2, hanem a Desire S nevet kapta - ahogy az Incredible és a Wildfire modellek utódai is hasonlóan lettek beszámozva, bebetűzve. Saját nagy előnyükből természetesen nem engednek a tajvaniak, mindhárom újdonságon a Sense felület fut az Android 2.3 Gingerbread változata fölött.
A közkedvelt HTC Desire tudásának és a HTC Legend egyetlen alumínium tömbből készült készülékházának ötvözéséből született meg a HTC Desire S. 1 GHz-es (egymagos) Qualcomm 8255 Snapdragon processzor hajtja, memóriából pedig 768 MB RAM került bele. A belső tárhely sajnos csak 1.1 GB, ez sajnos egyáltalán nem pozitív.

A kijelző mérete (3.7 col) és felbontása (800x480 pixel) maradt az eredeti modellben lévő, ám a technológia - mivel nincs kihangsúlyozva - valószínűleg "csak" SLCD, ami a (Super)AMOLED-re váróknak némi csalódást jelent. Az Adreno 200 grafikai segédprocesszornak, dupla kamerájának és HD videorögzítési funkciójának köszönhetően multimédiás téren egyébként nincs baj a telefonnal, bár a kamera sem lett volna rossz az igazi csúcsoknál mostanában bevett 8 megapixelesnek.

A készülékben természetesen van wifi, 3G, GPS, DLNA (ez azért nem annyira természetes) Bluetooth és minden androidos jóság. Az akkumulátor kapacitását az eredetihez képest nagyon picit sikerült megnövelni, 1450 mAh-es lett.

A HTC Incredible S az új Desire-nél lényegében kijelzőméretében (3.7 col helyett 4) és kamerájában több (5 megapixel helyett 8).

A HTC Wildfire S a fentiekhez képest már egy jóval alsóbb, olcsóbb kategóriában mozog, ahogy az elődje is. A telefonban 3.2 colos kijelzője 240x320 helyett 320x480 pixeles lett. A RAM 384-ről 512 MB-ra hízott, a processzor 528-ról 600 MHz-re gyorsult. A kamera viszont maradt 5 megapixeles.

A HTC Desire S, a HTC Wildfire S és a HTC Incredible S modellek várhatóan 2011 tavaszától érkeznek a főbb európai és ázsiai piacokra.

Forrás: Mobilport

Bookmark and Share

Kiábrándító HTC-hármas: jön a Desire S, a Wildfire S és az Incredible ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger