2011. február 8., kedd

Alcatel-Lucent lightRadio: A jövő tenyérnyi bázisállomása

Kicsi, olcsó és rendkívül alacsony fogyasztású bázisállomással rukkolt elő az Alcatel-Lucent.

A hosszútávú fenntarthatóság, a széndioxid-kibocsátás folyamatos csökkentése, a nehezen fenntartható, gigantikus méretű antennamonstrumok telepítésének elkerülése, a fogyasztás és járulékos költségek csökkentése, valamint az egyre nagyobb átviteli sebesség iránti igények látszólag teljes mértékig kizárják egymást, de úgy tűnik, hogy van megoldás. Az Alcatel-Lucent mindössze 300 grammos lightRadio bázisállomások alkalmazásával a hálózatok telepítési és fenntartási költsége 66 százalékkal, a teljes fogyasztásuk pedig 51 százalékkal csökkenthető lehet.
A Bell Labs által tervezett, teljes mértékig szoftverből vezérelt antennákat felvonultató apró kockák önmagában és csoportokba rendezve is alkalmasak a növekvő felhasználói igények dinamikus kielégítésére, ráadásul egy blokk antennateljesítménye mindössze 2 Watt lehet, szemben a jelenlegi megoldások 30-60 Watt körüli rádiós teljesítményével. Az Alcatel-Lucent szerint a parányi modulokra történő átállás gazdasági, környezetvédelmi és technológiai szempontból is komoly előrelépés lenne.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Alcatel-Lucent lightRadio: A jövő tenyérnyi bázisállomása ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger