2011. február 8., kedd

Négy újabb vezetőtől válik meg a Nokia?

A The Wall Street Journal értesülései szerint Stephen Elop a Nokia igazgatótanácsának további négy tagjától szeretne megválni.

A The Wall Street Journal értesülései szerint Stephen Elop, a Nokia tavaly szeptemberben kinevezett vezérigazgatója az igazgatótanács négy további tagjától szeretne megválni, így az utódok keresése már jelenleg is folyamatban van. Pletykák szerint az egyik jelölt Mary McDowell, aki egykoron a Nokia vállalati részegységét vezette, ám az Eseries termékvonal gyengülése után jelenleg a Series 40 alapú mobiltelefonos részleget vezeti. Távozásra kényszerülhet Tero Ojanperä is, aki médiacéggé szerette volna átalakítani a finn óriást, de végül az amúgy remek „Comes with Music” kezdeményezése is kudarcba fulladt a koncepció nem megfelelő kivitelezése miatt. Ojanperä jelenleg a szolgáltatásokkal és mobil megoldásokkal foglalkozó részleget vezeti.
A jelöltek között szerepel Niklas Savander is, aki korábban a teljes termékpaletta fejlesztését felelt, jelenleg pedig a globális piacokat felügyelni. Leváltásra kerülhet Kai Öistämö is, akinek a nevéhez ugyan nem fűződnek komolyabb ballépések, ám a The Wall Street Journal szerint Stephen Elop a fejlesztési részleg élére olyan vezetőt szeretne, aki jobban előre látja a mobiltelefónia fejlődésének csapásvonalát. A leváltásokkal kapocslatos pletykákat egyelőre semmilyen hivatalos forrás sem támasztotta alá, de a Microsofttól átigazolt cégvezetőtől egyáltalán nem lenne meglepő lépés a cégvezetés további tisztogatása.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Négy újabb vezetőtől válik meg a Nokia? ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger