2011. február 2., szerda

A PlayBook üzleti funkciói BlackBerry mobilt igényelnek?

A Wedge Partners szerint a számos korlátozás miatt halva született ötlet a BlackBerry PlayBook.

A RIM már korábban is megerősítette, hogy a QNX alapú PlayBook legtöbb szolgáltatása önállóan is használható lesz, ám bizonyos funkciók elérése kizárólag BlackBerry üzleti mobiltelefonnal együtt lehetséges. A korlátozás elsősorban a céges hálózatok, névjegyzékek és levelezőrendszerek biztonságos elérésére vonatkozik, vagyis az internettábla nem tárolja, csupán megjeleníti az üzleti mobiltelefon által elérhető tartalmakat, melyek a két eszköz kapcsolatának bontásakor automatikusan el is tűnnek. A RIM szerint a megoldásnak köszönhetően a vállalati informatikai részlegnek így elegendő csupán a telefonokat konfigurálni, majd a felhasználók azt a PlayBook internettáblájuk segítéségével is kényelmesen elérhetik anélkül, hogy az bármilyen bizalmas adatot tárolna.
Brian Blair, a A Wedge Partners vezető piaci elemzője szerint a RIM koncepciója eleve halva született ötlet, hiszen a megcélzott vállalati felhasználók zöme inkább mobiltelefon és laptop kombinációt használ, miközben a magánfelhasználók nem igen vágynak olyan megoldásra, ahol a levelek, telefonkönyv vagy a névjegyzék elérése speciális telefont igényel. Más elemzések szerint viszont a RIM idén legalább 6 millió PlayBook internettáblát fog értékesíteni, vagyis a RIM internettábla sikeréről egyelőre igen vegyesek a vélemények.

Forrás: Mobilarena
Bookmark and Share

A PlayBook üzleti funkciói BlackBerry mobilt igényelnek? ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger