2011. január 25., kedd

Tegra 2 3D és Tegra 3: Újabb részletek

3D kijelzõket is kezel a rövidesen piacra kerülõ 1,2 GHz-es Tegra 2 variáns, melyet 1,5 GHz-en futó Tegra 3 processzor fog követni.

Egy nemrég kiszivárgott belsõ prezentáció alapján még ebben a negyedévben piacra kerülhet a Tegra 2 processzor frissített változata, mely 3D megjelenítõk kezelésére is alkalmas lesz, illetve a kétmagos megoldás immáron 1,2 GHz-es órajelen is futhat. A telefonokba szánt AP25, illetve az internettáblákba szánt T25 jelzésû modellek sorozatgyártása már ebben a negyedévben kezdetét veszi, így az elsõ 3D megjelenítõkkel ellátott Tegra 2 alapú mobilok és internettáblák piaci debütálására már a második negyedévben sor kerülhet.
A gyártó ütemterve a négymagos Tegra 3 processzorral kapcsolatban is elárult néhány információt, mely elsõ mintái az utolsó negyedév során válnak elérhetõvé. A négy 1,5 GHz-en futó ARM Cortex-A9 maggal szerelt processzor a jelenlegi Tegra 2 megoldásnál háromszor nagyobb számítási és grafikai teljesítménnyel kecsegtet, ráadásul az internettáblákba szánt változat 1920x1200 képpontos megjelenítõk kezelésére is alkalmas lesz. A Tegra 3 alapú okostelefonok és internettáblák piaci debütálása tehát csak 2012 elsõ felében várható.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Tegra 2 3D és Tegra 3: Újabb részletek ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger