2011. január 31., hétfő

IDC: A negyedik legnagyobb gyártó a ZTE

Az elmúlt év öt legnagyobb gyártója közül kiesett a Motorola, a RIM és a Sony Ericsson is.

Az IDC 2010-es évzáró elemzése is megerősítette, hogy a piac öt legnagyobb gyártója közül csak az első három tudta megőrizni pozícióját, míg a Motorola, a Sony Ericsson és a RIM túlságosan is nagy teret veszített. A 453 millió leszállított mobiltelefonnal a piac legnagyobb gyártója továbbra is a Nokia maradt, ám a 6,4 százalékos piaci visszaesés is egyértelműen jelzi, hogy komoly változásokra van szükség. A 280 milliós eladásaival a Samsung szintén megőrizte pozícióját, és piaci részesedéséből is csupán 0,1 százalékot vesztett, mely elsősorban az Android alapú csúcskategóriás termékvonalának köszönhető.
Az IDC elemzése az LG 3,3 százalékos piacvesztését elsősorban a kissé öregedő termékpalettával és a csúcskategóriás okostelefonok hiányával indokolta. A Tegra 2 alapú Optimus 2X azonban már a megújulás egyértelmű jelének tűnik, melyet remélhetőleg több hasonló modell is követni fog. A teljes 2010-es eladásokat vizsgálva a negyedik legnagyobb gyártó a kínai ZTE lett, mely 51,8 millió telefont értékesített. Az Android alapokon nyugvó Blade Indián és Kínán kívül Európában és az Egyesült Államokban is keresettnek tűnt, de az eladások jelentős részét továbbra is az alacsony árfekvésű modellek teszik ki.
Piaci részesedést tekintve ugyan csupán az ötödik legnagyobb gyártó az Apple, ám a 47,5 millió iPhone eladásából valószínűleg nagyobb profitot realizált, mint a négy legnagyobb konkurense összesen. A rövidesen leleplezésre kerülő iPad 2, a nyár derekán debütáló iPhone 5, illetve a nemrég kiadott CDMA variáns révén várhatóan idén is remekelni fog az Apple, legalábbis az IDC szerint a bővülés idén is biztosan fenntartható lesz.Forrás: Mobilarena

Bookmark and Share

IDC: A negyedik legnagyobb gyártó a ZTE ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger