2011. január 21., péntek

Csúcs mobilok alacsony áron

A NeXtel-nél két csúcskategóriás, ám teljesen más célközönségnek készített okostelefont kínálnak jó áron. Nem is olyan régóta vásárolható meg az Android 2.2 operációs rendszert futtató - később pedig feltehetően 2.3 Gingerbreadre frissíthető - HTC Desire HD, valamint a Windows Phone 7 platformmal felszerelt Samsung i8700 Omnia 7.
A két mobilt összehasonlítva jól látszik, hogy mindkettő csúcskategóriás, ám a rendszerek különbözősége miatt nagyon nem egy kategória a kettő, nem is ugyanaz a célközönség.
/txt/hirek/kepek/omnhd_20110121.jpg
Desire HD vs Omnia 7
Mindkét telefon tavaly októberben került piacra, méretben is rendkívül közel állnak egymáshoz, bár ami a tömegüket illeti, a Desire HD a maga 164 grammjával jóval nehezebb mint a 138 grammos Omnia 7. A kijelzőik bár egyforma, 480×800 képpont felbontásúak, a Desire HD esetében ez 4.3 colon terül el, míg az Omnia 7 "csak" 4 colon mutatja be mindezt, bár ennek köszönhetően persze szebbnek tűnik a képe. A két érintőpanel nem egyforma, egyszerű, mezei LCD-t kapott a tajvani játékos, a dél-koreai sarokban pedig a saját fejlesztésű, szuper takarékos Super-AMOLED található.
Mindkét mobil tudja a HSDPA és HSUPA szabványokat, de a vezeték nélküli internet esetén sem esnek kétségbe, adatot szinkronizálni microUSB-vel vagy a 2.1 Bluetooth-szal tudunk. Ami az egyezőségeket illeti, mindkét készülékben elérhető FM-rádió, navigáció, 1 gigahertzes processzor és 3.5 mm-es jack dugó. Kamera tekintetében jobban teljesít a Desire HD, hiszen 8 megapixeles optikát kapott, míg a Samsung Omnia 7-nek be kellett érnie egy 5 megapixeles változattal.
Őszintén szólva mindkét telefon nagyágyú, így vagy a kijelző mérete, de még inkább maga az operációs rendszer az, ami alapján a vásárlók eldönthetik, hogy melyik mobilt vinnék haza szívesen a NeXteltől. A szombaton 0.00 órától élő árral nem lehet gond:

HTC Desire HD: 2 év HTC garanciával
139 850.- helyett 136 850.-
Samsung i8700 Omnia 7: 1 év Samsung garanciával 133 850.- helyett
129 850.-


Forrás: Telefonguru

Bookmark and Share

Csúcs mobilok alacsony áron ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger