2010. október 11., hétfő

SMS-sel védhetők az ellopott mobilok

Okostelefonokra tervezett biztonsági csomagot jelentett be a NOD32 vírusirtót gyártó ESET. A Windows Mobile és Symbian operációs rendszereken futó ESET Mobile Security nem csupán a vírusok, de az adatlopás ellen is védelmet nyújt: az elvesztett okostelefonokról egy SMS segítségével, távolról törölhetőek az adatok.

A Gartner adatai szerint 2010 első negyedévében 54 millió okostelefont adtak el világszerte, melyeknek több mint felén Symbian vagy Windows Mobile operációs rendszer fut. Ezeken a felhasználók jellemzően már nem csupán ismerőseik telefonszámát tárolják, de naptárbejegyzéseiket, feljegyzéseiket is szinkronizálják a készülékekkel, melyek alapértelmezett beállításaik szerint még a meglátogatott weboldalak - így például a Facebook - belépő adatait is megjegyzik. A telefon elvesztéséhez kapcsolódó kockázatok mellett folyamatosan növekszik a veszélye annak is, hogy a készüléket vírustámadás éri.

A most megjelent mobil biztonsági programcsomag az ESET más védelmi termékeihez hasonlóan tartalmaz vírusdefiníciós adatbázison alapú vírusvédelmet és heurisztikus keresést is. A vírus- és kémprogramvédelem egyaránt kiterjed a készülék beépített memóriájára, valamint a cserélhető memóriakártyák beolvasására és megtisztítására. Lehetséges a memóriában futó folyamatok ellenőrzése, és az ESET Mobile Security ellenőriz minden vezetéknélküli kapcsolatot, beleértve a wifi és a bluetooth kapcsolatokon keresztül érkező fájlokat is. A biztonsági csomag tűzfala arra is képes, hogy blokkolja az összes mms és adatforgalmat, amikor roamingolunk.

Adatok törlése távolról

A vírusvédelem mellett az ESET Mobile Security legérdekesebb tulajdonsága a távoli törlés (remote wipe) funkció. Ennek segítségével a jogosult felhasználó elvesztett vagy ellopott telefonjáról távolról tudja törölni az összes adatot egy speciális SMS üzenet segítségével. A szoftvercsomag ezenkívül tájékoztat a biztonsági résekről, kiszűri a kéretlen SMS üzeneteket, és beépített tűzfal segítségével monitorozza a kimenő és a bejövő kommunikációs kísérleteket.Az ESET Mobile Security angol nyelvű változata már elérhető az ESET honlapján. A szoftvercsomag 1 készülékre vonatkozó végfelhasználói ára bruttó 7990 forint. Várhatóan az év végén jelenik meg a vállalatoknak szánt, központi menedzsmentet is tartalmazó ESET Mobile Security Business Edition, melyet a cég vállalati ügyfelei 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak meg.

Forrás: Mobilport

Bookmark and Share

SMS-sel védhetők az ellopott mobilok ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger