2010. október 30., szombat

Niklas Savander: A Symbian nyílt marad

A Nokia hivatalosan is cáfolta a Symbian Foundation felszámolásával és a platform visszavételével kapcsolatos pletykákat.

A Samsung és a Sony Ericsson távozása után számos olyan pletyka kapott szárnyra, hogy a Symbian Foundation hamarosan felszámolásra kerülhet, melyet követően a Nokia akár vissza is zárhatja a saját tulajdonában álló operációs rendszer forráskódját. Niklas Savander, a Nokia Markets első embere hivatalosan is cáfolta a Symbian platform visszazárásával, illetve a Symbian Foundation működésének Nokiába való visszaszervezésével kapcsolatos pletykákat, hiszen a fejlesztésben aktívan részt vevő partnerek kizárása a cég számára semmi előnnyel nem járna.
A több japán gyártó által is használt platform tehát a jövőben is ingyenes és nyílt marad, melyet más gyártók is szabadon használhatnak. Savander azt is megerősítette, hogy a Nokia célja továbbra is az, hogy a Symbian egyre alacsonyabb árszegmensben is elérhetővé váljon, mely révén a fejlesztők számára nagyobb potenciális vásárlóközönség állhat majd rendelkezésre.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Niklas Savander: A Symbian nyílt marad ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger