2010. október 7., csütörtök

Fejlettebb HD videózásra is rábírható a Nokia N8?

Kisebb módosítással másodpercenként harminc képkocka sebességű HD rögzítésre is rávehető a Nokia N8 méghozzá folyamatos fókuszálás mellett.

A Nokia N8 kamerájáról már eddig is számos szó esett, mely az első tesztek alapján állóképek rögzítésekor kiemelkedő eredményre képes, ám a HD videórögzítés során kissé elmarad a konkurens ajánlatok mögött. Maga a háromszoros zoom ugyan teljesen egyedi megoldás a telefonok között, hiszen nem a képpontok megnövelésével, hanem a teljes 12 megapixeles szenzor adatainak feldolgozásával, képkivágással történik, mely az optikai zoomhoz hasonló minőséget képvisel, ám az aktív hiperfókusz miatt 60 centiméternél közelebbi témák filmezése nem megoldható. Maga a telefon természetesen ennél jóval többre képes, hiszen néhány szoftveres módosítás segítségével aktiválható a folyamatos fókusz és a másodpercenként 30 képkocka sebességű rögzítés is, valamint a JPEG algoritmus is rábírható szinte tömörítés nélküli, közel 11 MB méretű fotók készítésére. A Nokia képfeldolgozási szakértője már korábban megerősítette, hogy a Nokia N8 még számos új funkcióval gazdagodhat, hiszen jelenleg is tesztelik a folyamatos fókusz és a nagyobb sebességű videofelvételi opció lehetőségeit. A GSMArena szerint egyébként a digitális zoom is egyelőre hibásan üzemel, ugyanis kétszeres nagyításig komoly részletvesztés figyelhető meg, ám ezt követően egészen háromszoros nagyításig a feltételek ismét teljes részletgazdagsággal bírnak.
Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Fejlettebb HD videózásra is rábírható a Nokia N8? ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger