2010. október 11., hétfő

KDDI smARt: Tévéműsorok és telefonok kapcsolata

A KDDI legújabb AR koncepciója a televízióban látott termékeket tenné egyszerűen megvásárolhatóvá mobiltelefonok segítségével.

A japán KDDI a retina kijelzővel szerelt Sharp IS01 segítségével mutatta be legújabb kiterjesztett valóság koncepcióját, mely a televízióadásokban látott termékek felkutatását és megvásárlását tenné egyszerűvé. A KDDI smARt megoldása segítségével a telefon kamerája által látott tárgyak könnyedén felismerhetővé válnak és akár közvetlenül a telefonon keresztül megrendelhetőek is lesznek. A koncepció létjogosultságát a japán szolgáltató egy főzőműsor segítségével demonstrálta, ahol a műsorban szereplő ketchup felismerése és online megrendelése néhány kattintás segítségével elvégezhető. Ugyanilyen szolgáltatásokat természetesen maguk az internetre kötött televíziók is kínálhatnak majd, de ezt nyilván nem egy távközlési szolgáltató fogja bemutatni.

Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

KDDI smARt: Tévéműsorok és telefonok kapcsolata ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger