2010. október 21., csütörtök

Nokia: Növekvő profit, csökkenő piacrész

Az előzetes várakozásoknál jóval kedvezőbb pénzügyi negyedévet zárt a Nokia, ám a piaci részesedése továbbra is csökken.

A Nokia hivatalosan is bejelentette a harmadik negyedév során elért eredményeit, mely az előzetes, igen negatív várakozásokhoz képest jóval kedvezőbben fest. A teljes Nokia Siemens Networks, NAVTEQ és a Nokia együttes forgalma 10,27 milliárd euró volt, mely éves szinten 5, az előző negyedévhez képest 3 százalékos bővülést jelent. A cégcsoport nettó nyeresége 403 millió euró volt, mely az előző év 426 millió eurós veszteségéhez és az előző negyedév 643 millió eurós nyereségéhez képest is jelentős előrelépés. A finn gyártó telefonos részlegének haszna 807 millió euró volt, mely az előző évhez képes 3, az előző negyedévhez képest pedig 26 százalékos emelkedést jelent.
A 2010 júliustól szeptemberig tartó negyedév során összesen 110,4 millió Nokia mobiltelefon talált gazdára, mely az előző évhez képes 2 százalékos bővülést, az előző negyedévhez képest pedig 1 százalékos visszaesést jelent. Az eladások csökkenése a hagyományos mobiltelefonok iránti kereslet csökkenésével magyarázható, ugyanis a 26,5 millió leszállított okostelefon éves szinten 61, az előző negyedévhez képes pedig 10 százalékos bővülést jelent. A finn gyártó piaci részesedése az elmúlt negyedévben 30 százalék körül alakult, mely egyetlen negyedév alatt 3 százalékos visszaesést jelent. A Nokia okostelefonok piaci részaránya szintén csökkent, hiszen a második negyedéves 41 százalékos részesdése 37 százalékra mérséklődött.

Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Nokia: Növekvő profit, csökkenő piacrész ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger