2010. november 10., szerda

Szállodai szolgáltatások elérése NFC mobilokkal

A jövőben a szállodába való be- és kijelentkezésre, a szobaajtó nyitására, illetve a számla kifizetésére is használhatóak lesznek az NFC alapú mobilok.

A stockholmi Clarion Hotel és az ASSA ABLOY közösen tesztelik az NFC alapú mobilokban rejlő lehetőségeket, mely révén a jövőben a szobaajtók kinyitásán túl a szállodába való bejelentkezésre, kijelentkezésre és a számla kifizetésére is lehetőség nyílik majd kizárólag arra alkalmas mobiltelefon használatával. A projekt célja a vendégek érkezésének és távozásának leegyszerűsítése, melyhez a 4 hónapos tesztidőszak alatt NFC modullal ellátott Samsung mobilokat biztosít a szálloda, ám ezt követően csak saját NFC mobillal lehet majd igénybe venni a szolgáltatást. Az NFC alapú bejelentkezés és kijelentkezés egyben azt is jelenti, hogy a vendégnek nem kell a recepción várni a szoba elfoglalására és a számla kiállítására, mely a szálloda vezetősége szerint elsősorban az üzleti úton lévők számára lehet igazán fontos.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Szállodai szolgáltatások elérése NFC mobilokkal ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger