2010. november 10., szerda

3D kijelzővel felszerelt Android okostelefonokat dob piacra a Sharp

A prototípusból valóság lett: két új modell érkezik 3D kijelzővel.

A Sharp Japánban még az idén piacra dobja a 003SH kódszámú telefonját, amit februárban követ majd a 005SH. Bár hazánkba ezek az eszközök vélhetően nem jutnak el, mégis mérföldkőnek tekinthető a két készülék megjelenése, hiszen ezek lesznek az első, kereskedelmi forgalomban elérhető, 3D kijelzővel felszerelt okostelefonok a világon.

A történet legfontosabb eleme, hogy a Sharp által fejlesztett mobilok képernyői úgy adnak három dimenziós élményt, hogy használatukhoz nem szükséges speciális szemüveg - meglehetősen idétlenül is nézne is ki, ha az ember a mobiltelefonja használata előtt a zsebéből egy órmótlan pápaszemet kellene kihalásszon. Ez a technológia viszont azzal jár, hogy a betekintési szög viszonylag kicsi, ami mobiloknál nem jelent túlságosan nagy gondot. Az egyébként 800x480 pixeles kijelzőn a vízszintes felbontás 3D módban a felére esik vissza, ez is a technológia velejárója.
A két készülék a fenti trükktől eltekintve is izmos darab, mindkettőben 1 GHz teljesítményű Snapdragon processzor teljesít majd szolgálatot, az előbb piacra lépő 003SH-ban 9,6 megapixeles kamera lesz, a 005SH "csak" 8 megapixeles optikával kerül felvértezésre, de kicsúsztatható QWERTY gombsorral is rendelkezik. Mindkét eszköz képes 720p videók rögzítésére, a Sharp pedig 3D játékokkal próbál kedvet csinálni az újdonsághoz, a Capcommal karöltve előre feltöltésre kerül a mobilokra a Mega Man, a Resident Evil és a Ghosts 'n Goblins.

Forrás: MobilarenaBookmark and Share

3D kijelzővel felszerelt Android okostelefonokat dob piacra a Sharp ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger