2010. november 14., vasárnap

Az Nseries N8 teszteléséről beszélt a Nokia

A Nokia speciális laboratóriumban vizsgálja a Nokia N8 mindennapi használatból eredő fizikai behatásokkal szembeni ellenállását.

A Nokia már korábban is bemutatta a telefonok tesztelésére használt laboratóriumát, melyben kétszáznál is több különféle tesztfolyamat segíti a készülékek fizikai behatásokkal szembeni viselkedésének vizsgálatát. Az alant látható berendezés a telefonok kemény felületre történő véletlenszerű eséseinek tesztelésére szolgál, melyet a két vizsgált Nokia N8 minden látványosabb sérülés nélkül túlélt. A készülékek ezen túlmenően −40 és +85 fokos, illetve 95 százalékos páratartalmú helyeken is hetekig vendégeskedtek, melyet követően csavaró, nyomó és hajlító gépek egész sora szimulálta, hogy mi történne a készülékkel akkor, ha a tulajdonosa egy szűk nadrágzsebbe helyezné azt, majd ráülne.
A táskában és zsebben elhelyezkedő kulcsok és pénzérmék hatásainak vizsgálatára a Nokia speciális „mixert” használ, melybe a telefon mellé éles tárgyakat helyezve folyamatosan felügyelve ellenőrizhető a burkolat és a kijelző strapabírása. A telefon gombjai szintén kemény teszten estek át, melyeknek nem csak a szokásosnál nagyobb erőhatásokat kell elviselniük, de az egymilliomodik lenyomást követően is használhatónak kell maradniuk. A rendkívüli érdeklődésnek köszönhetően a Nokia N8 sorozatgyártása Finnország és Kína után Brazíliában is beindult, így a jövőben várhatóan nem kell majd készlethiányokra számítani.


Forrás: MobilarenaBookmark and Share

Az Nseries N8 teszteléséről beszélt a Nokia ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger