2010. szeptember 24., péntek

Marvell Armada 628: Hárommagos processzor 1,5 GHz-en

Másodpercenként akár kétszázmillió háromszög árnyalására és 1080p felbontású 3D anyagok megjelenítésére is képes a Marvell USB 3.0 kompatibilis hárommagos processzora.

A jelenleg piacon lévő mobiltelefonos processzorok közül a másodpercenként akár 90 millió háromszög árnyalására is alkalmas, 1 GHz-en futó ARM Cortex-A8 maggal szerelt Samsung Hummingbird tűnik a legerősebb ajánlatnak, ám a trónfosztás még az év vége előtt bekövetkezik. Az LG kínálatában még az év vége előtt megjelennek ez Nvidia Tegra 2 platform köré épített, kétmagos ARM Cortex-A9 alapú megoldások is, ám a Marvell még erre is rátett egy lapáttal. A frissen bemutatott Armada 628 alkalmazásprocesszor nem két, hanem három maggal bír, melyek akár 1,5 GHz-en is futhatnak, ráadásul a mobilpiac első ajánlataként USB 3.0 támogatással is bír és sztereó 1080p felbontású HD anyagok tömörítésére és dekódolására is alkalmas. A Marvell megoldása nem csupán teljesítményével, hanem rendkívül alacsony fogyasztásával is csábíthat, hiszen a gyártó állítása szerint akár 10 órán át is képes full-HD anyagok, vagy 140 órán keresztül zeneszámok lejátszására. A hárommagos Marvell Armada 628 piaci bevezetésének időpontja egyelőre nem ismert.


Forrás: Mobilarena


Bookmark and Share

Marvell Armada 628: Hárommagos processzor 1,5 GHz-en ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger