2011. április 14., csütörtök

Nokia: Hatezer fős leépítés még ebben a hónapban?

A Bloomberg értesülései szerint hatezer ember elbocsátását tervezi még ebben a hónapban a Nokia.

Az értesülések szerint a Nokia az első negyedév kiértékelése során jelenti majd be, a már korábban beharangozott leépítési hullám részleteit, mely az eddigi feltételezések szerint világszerte 6000 embert érinthet. A legnagyobb változás a mérnöki szekció esetén várható, mivel a Windows Phone rendszerre való átállás miatt egyre kevesebb Symbian és Meego fejlesztőre lesz szükség. A Nokia mobiltelefonos részlege a 2010-es év végén összesen 58 642 főt foglalkoztatott, ebből 16 134 ember a kutatás-fejlesztési részen dolgozott.  A legnagyobb mértékű elbocsájtásra Finnországban lehet számítani, ahol a Nokia jelen pillanatban 16 000 főt foglalkoztat.

Némi jó hír, hogy a Skype mellett az Intel is egy új fejlesztőközpont létrehozását tervezi a régióban, méghozzá pont az elbocsájtott Nokia fejlesztők szaktudásának megszerzése miatt. Hazánk Nokia részlegeit valószínűleg nem érintik a változások hiszen a budapesti kutatóközpont a Nokia Siemens Networks, azaz a hálózati egység része, a komáromi szerelőcsarnok munkáját pedig a telefonos rendszerváltások nem igazán befolyásolják.


Forrás: Mobilaréna

Nokia: Hatezer fős leépítés még ebben a hónapban? ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger