2011. május 4., szerda

Kevesebb mint két hét múlva jön az iOS 4.3.3

Az iOS rendszer legújabb frissítése lehetővé teszi a WLAN hozzáférési pontok és adótornyok koordinátáit tartalmazó adatbázis törlését.

Az Apple nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy az iOS platform nem tárolja a tulajdonos tartózkodási helyét, ugyanakkor megerősítette, hogy a gyorsabb helymeghatározás érdekében a közelben lévő adótornyok és WLAN hozzáférési pontok koordinátái egy kisebb hiba folytán akár évekre visszamenőleg is naplózásra kerültek. A két héten belül megjelenő iOS 4.3.3 megnyugvást jelenthet a kissé üldözési mániás felhasználóknak is, mivel a koordinátákat tartalmazó adatbázis teljes egészében kiirtható lesz, illetve a biztonsági mentésben történő tárolás is kizárásra kerül, vagyis az a saját számítógépek feltörése esetén sem lesz elérhető. Akik viszont nem szeretnének lemondani a gyorsabb helymeghatározásról szintén kevesebb "árulkodó" információ naplózására számíthatnak, hiszen mindössze egy hétnyi előzmény kerül ezentúl eltárolásra, vagyis a mára jelentősen meghízott adatbázis karcsúsításra került. Az iOS 5 már a telefonon lévő információkat is titkosítani fogja, de az egyébként jelenleg sem érhető el az alkalmazások számára.
Forrás: MobilarénaKevesebb mint két hét múlva jön az iOS 4.3.3 ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger