2010. december 2., csütörtök

Fantomhívásokat indít az iPhone

Éjjel felhív a gyerek, vagy a barátnőd, de a kapcsolást azonban már nem várja meg. Ki tudja, berúgott vagy addigra sikerült kitépni kezéből a telefont. Rohannál érte? Pedig lehet, hogy csak az Apple szívat épp.


Meglehetősen kellemetlen hibára panaszkodik egyre több Apple iPhone felhasználó: a készülék ugyanis bejövő – FaceTime – hívást jelez. Ez azonban csak átverés, hiba a mátrixban: a beszámolók szerint ugyanis a hívást kezdeményező gép sokszor be sincs kapcsolva.

Míg apu és anyu egymás karjaiban aludtak, telefonjaik egymást hívták. Apukának éjjel fél háromkor kapása van, kilométerekre lakó gyerekéhez beront, de annak telefonja kikapcsolva pihen a táskában. Másoknál akkor önállósította magát a két mobil, amikor egymás mellé álltak: mindkettő azt állította, hogy a másik hívja. A hívások egy része riadtságot, több esetben fejvesztett - álmos - rohanást eredményezett. Szerencsére még nem sérült meg senki az éjjeli "vészhívás" miatt.

A kísértetiesen egyező időpontok – magyar idő szerint hajnali fél négy – jelenleg arra enged következtetni, hogy az Apple saját szervereivel van valamiféle probléma. Ennek valamelyest ellentmond az, hogy egy szenvedő alany kikapcsolt WiFi mellett is tapasztalta a fantomhívást.
A szenvedőkben egy közös: 4.2.1 verziójú iOS az Apple iPhone 4-én. Egyesek arra következtetnek, hogy a meghiúsult hívásokat tárolja a rendszer, és ez okoz amolyan éjjeli – szerver-karbantartási időszakban fellépő – visszhangot.

Jelenleg az egyetlen járható megoldás a hiba elkerülésére az, ha kikapcsoljuk a videóhívást elérhetővé tevő szolgáltatást. Persze aki Amerikában él, azt legalább nem kelti fel éjnek idején a telefon ilyen zagyvasággal. Az Apple szokás szerint hallgat, bár az is lehet, hogy majd hajnali fél négykor válaszol.
Forrás: Mobilport
Bookmark and Share

Fantomhívásokat indít az iPhone ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger