2010. augusztus 3., kedd

Microsoft: Mozgásérzékelővel a homályos képek ellen

A Microsoft fejlesztőcsapata a hatirányú mozgásérzékelők és gravitációs szenzorok bevetésével szűri ki a képekről a bemozdulást.

A parányi optikával is kisebb fizikai méretű képérzékelőkkel szerelt mobiltelefonok esetén még viszonylag jó beltéri fényviszonyok esetén is gyakorik a homályos, bemozdult képek, melyek elsősorban a kéz remegésének tudhatóak be. Fejlett digitális kameráknál a kézremegés megfelelő stabilizált optika alkalmazásával könnyen kiszűrhető, ám hagyományos mobilok esetén bonyolult lencserendszerek használatára, illetve a képérzékelő mozgatására sajnos nincs lehetőség. A Microsoft kutatórészlege éppen ezért nem is annyira megelőzni próbálja a bemozdulásokat, hanem a hatirányú mozgásérzékelők és gravitációs szenzorok jelének feldolgozásával, utólag próbálja meg eltávolítani azokat. A megoldás hatékonysága természetesen közel sem tökéletes, de a szűrt fotók lényegesen kellemesebb megjelenést biztosítanak. Egyelőre nem tudni, hogy az új szoftveres megoldás a Windows Phone 7 platform részét jelenti-e majd, de persze az sem kizárt, hogy külön licencelhető megoldásként is elérhető lesz.

Forrás: Mobilarena

Bookmark and Share

Microsoft: Mozgásérzékelővel a homályos képek ellen ~ Nokia 5230 Stuffs - Hírek Nokia, Samsung, Motorola... mobiltelefonokról
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites Még több

 
Powered by Blogger